CNC frezer

Wijzigingsdatum 25 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als CNC frezer.

Waar ga je aan de slag als CNC frezer?

Als frezer kun je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Er zijn meerdere organisaties waar T-Pion al jarenlange een goede relatie mee onderhoudt. De vraag naar CNC frezers blijft bij deze organisaties altijd. Maar het vinden van technische vakspecialisten in de huidige markt is niet altijd even makkelijk!

Momenteel hebben we deze vacature uitstaan voor een goede relatie van T-Pion in Twente. Zij willen graag technische vakspecialisten toevoegen aan hun team die enthousiast worden van techniek! En weten hoe ze met freesmachines moeten omgaan. Onderdeel worden van een team die samen verantwoordelijk is voor het leveren van hoogwaardige producten- en systemen.

Onder welk vakgebied valt CNC frezer?

Wil jij ook graag aan de slag binnen de verspaning? Als CNC frezer val je onder de branche verspaning. Je beheert als frezer een specifieke techniek binnen verschillende verspanende bewerkingen. Je zorgt ervoor dat het materiaal de juiste gewenste vorm krijgt.

CNC of conventioneel?

Maar dan is er natuurlijk nog het verschil tussen conventioneel of computergestuurd frezen. CNC staat letterlijk voor Computerized Numerical Control, oftewel computergestuurd frezen. CNC frezer word je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet je minstens een technische opleiding volgen. Bijvoorbeeld een mbo opleiding richting werktuigbouwkunde. Deze kun je dan nog aanvullen met een opleiding richting CNC frezer.

Na het afronden van je opleiding weet je precies hoe de computer moet instellen en hoe de opdracht uitgevoerd moet worden. Je weet precies hoe je met bestaande programma’s moet werken, maar hoe je deze moet wijzigen of maken. Je start met je werktekening, stelt de computer en voert de opdracht uit zoals dat van je verwacht wordt. Vroeger startte je na je opleiding vaak als conventioneel frezer, maar tegenwoordig zijn de opleidingen alweer zo anders dat je met de juiste bijscholing direct aan de slag kan als CNC frezer.

Onze nieuwsberichten

Ingenieurs met impact: waarom engineering nooit saai is

Publicatiedatum 26 maart 2025
Stel je een wereld voor zonder bruggen, vliegtuigen, zonnepanelen, medische apparatuur of zelfs je smartphone. Niet echt aantrekkelijk, toch? Gelukkig hebben we engineers: de denkers, bouwers en vernieuwers die achter de schermen de wereld draaiende houden. Engineering is niet alleen een beroep – het is een avontuur. Een mix van wetenschap, kunst, puzzels en échte impact. Maar wat maakt het nu echt zo boeiend om als engineer aan de slag te gaan?
Lees meer

Engineering: waar innovatie en technologie samenkomen!

Publicatiedatum 6 maart 2025
Engineering is overal om ons heen. Van bruggen tot smartphones, maar ook duurzame energiebronnen die onze huizen van stroom voorzien. Engineers spelen dus een belangrijke rol in onze samenleving. Maar wat houdt engineering precies in? Waarom is het zo’n boeiend vakgebied? En welke carrièremogelijkheden biedt het? In deze blog duiken we dieper in de wereld van engineering.
Lees meer

Ik word gedetacheerd, wat zijn mijn rechten?

Publicatiedatum 11 december 2024
Detachering is een manier van werken waarbij je in dienst bent van een detacheringsbureau, maar je werk voor een opdrachtgever uitvoert. Het biedt flexibiliteit en kansen, maar roept ook vragen op over je rechten en zekerheden. In dit artikel leggen we uit wat detachering precies inhoudt, welke fasen er zijn en welke rechten je hebt, met een speciale focus op zaken zoals ziekte en arbeidsomstandigheden. Zo ben je goed geïnformeerd en kun je beter inschatten wat deze werkconstructie voor jou betekent.
Lees meer